De weg naar onze dorpswinkel…

Juli 2021

Dorpsvisie 2020-2030

Uit enquêtes uitgevoerd door het Dorpsteam blijkt dat maar liefst 91% van de respondenten een winkel in het dorp noodzakelijk vindt. Hier is een mooie poster te downloaden met de kernpunten van dorpsvisie.

Oktober 2021

Werkgroep winkelaanbod

Er wordt een werkgroep Winkelaanbod door het Dorpsteam opgericht. De huidige voorzitter van de dorpswinkelcoöperatie Marjolein van Leeuwen meldt zich aan als vrijwilliger bij de werkgroep.

November 2022

Vrijwilligers gezocht

In huis-aan-huis blad Kijk Op Bodegraven-Reeuwijk wordt een oproep gedaan voor vrijwilligers voor het samenstellen van een team voor het opstarten van de dorpswinkel.

Februari 2023

De eerste vergadering

Met een team van 7 vrijwilligers is de eerste dorpswinkelvergadering een feit. Er is nog een lange weg te gaan, maar aan ideeën en enthousiasme geen gebrek! Uiteindelijk zullen 5 vrijwilligers het kernteam gaan vormen.

Februari 2023 – Mei 2023

Opstart

Tussen februari 2023 en mei 2023 is het team druk bezig geweest om een opzet te maken voor een projectplan, ideeën uit te werken en voorbeelden van andere dorpswinkels in de omgeving te bezoeken. Er wordt ook druk gezocht naar een geschikte locatie voor de nieuwe dorpswinkel.

Mei 2023

Enquête

Om de wensen van de inwoners van Reeuwijk-Dorp, Tempel en buitengebied omtrent een dorpswinkel in kaart te brengen is een enquête opgesteld.

De response is overweldigend! Ook uit deze enquête blijkt dat 83% de dorpswinkel zal bezoeken, sommige respondenten zelfs dagelijks. Een enorme boost voor het team.

Juni 2023

Geschikte locatie gevonden

Na verschillende locaties te hebben overwogen gunt Vergeer Holland ons een pand op hun terrein. Het pand staat op een mooie centrale locatie met genoeg parkeerplekken aan de Reewal 22a. De start van een nieuwe periode breekt aan waarin moet worden bekeken welke werkzaamheden allemaal nog nodig zijn om het pand winkelklaar te maken.

18 juli 2023

Oprichting dorpswinkelcoöperatie Reeuwijk-Dorp U.A.

We bestaan!!!

De dorpswinkelcoöperatie is opgericht met hulp van notaris Stigter-Kromwijk van Westerhuis Notarissen. We bestaan nu officieel en zijn in een positie om verdere stappen te maken in het openen van de dorpswinkel. Denk bijvoorbeeld aan contracten met leveranciers en het openen van een bankrekening.

Augustus 2023

Voorwoord van de burgemeester

Burgemeester Michiel Grauss van gemeente Bodegraven-Reeuwijk is gestrikt voor het voorwoord in het projectplan.

Augustus 2023 – September 2023

Zomerwerkzaamheden

In de zomer is veel denk- en schrijfwerk verricht. Het ondernemingsplan is verder uitgewerkt, het inrichtingsplan en verbouwingsplan gemaakt. En we hebben ook het investeringsplan en exploitatiebegroting opgesteld. We hebben niet stilgezeten tijdens de zomer!

23 september 2023

De eerste vrijwilligersbijeenkomst

De eerste oproep voor vrijwilligers is een succes. Veel mensen komen op de bijeenkomst af en zijn bereid ons te helpen. Vooral de ‘afdelingen’ winkel en bouw zijn populair. Uiteindelijk is ons vrijwilligersbestand tot ruim 100 mensen aangevuld. Een fantastisch resultaat.

29 september 2023

Van Tol wordt leverancier

Na uitvoerige analyse wordt van Tol gekozen als belangrijkste leverancier van onze (vers)producten. Hiermee zullen we een aantrekkelijk basisassortiment gaan voeren in de dorpswinkel.

Naast van Tol gaan we ook lokale (vers)producten leveren. De lijst van potentiële leveranciers is gevuld met veel lekkere en interessante producten.

Oktober 2023

Dorpswinkel “Op Dorp”

Na veel brainstormen, en nachtjes-erover-slapen hebben we een naam! Het traject voor het ontwerp van het logo wordt gestart.

Alle social media kanalen worden omgedoopt en de domeinnaam wordt vastgelegd. Volg ons ook op Instagram en Facebook.

5 oktober 2023

Presentatie bij openbare bijeenkomst Dorpsteam

Marjolein geeft een presentatie tijdens de openbare bijeenkomst van het dorpsteam. We ontvangen veel positieve geluiden over de dorpswinkel, maar gelukkig ook wat kritische geluiden. Dit helpt ons om nog beter aan te kunnen sluiten op de wensen van de mensen in het dorp. Ons motto is niet voor niets:

Voor het dorp, door het dorp!

November 2023

Het Rooster

Om iedere vrijwilliger maximale controle te geven over wanneer hij of zij wil helpen gaan we Het Rooster gebruiken. We spreken af dat we een proefperiode ingaan waarbij alle vrijwilligers uitgenodigd worden om de nieuwe tool te onderzoeken en te leren hoe het gebruikt kan worden.

23 november 2023

Onze eerste sponsor

Verenigde Ondernemers Reeuwijk-Dorp Tempel (VORT) schenkt ons een wandkoeling!

27 november 2023

Steun de dorpswinkel. Koop oliebollen!

Oliebollenactie!

De oliebollenactie wordt gestart zodat er een bedrag kan worden opgehaald voor de eerste werkzaamheden die moeten gaan plaatsvinden. Alle verdiensten worden direct geïnvesteerd  in de dorpswinkel. De gemaakte kosten zijn gesponsord door Jan Phielix verzekeringen.

28 december 2023

Vergunning binnen

De omgevingsvergunning om van het pand aan de Reewal 22a een winkelpand te maken is binnen.

Start ledenwerving

Voor € 75 per jaar kunnen mensen lid worden van de dorpswinkelcoöperatie. Als lid stem je mee over het reilen en zeilen van de winkel. Daarnaast ontvangen leden een Op Dorp-tas en gedurende het hele jaar diverse gratis producten als welkomstgeschenk. Met genoeg leden wordt de komst van onze winkel steeds realistischer.

Nog geen lid? Hier kun je je nog inschrijven!

1 januari 2024

Opbrengst oliebollenactie

De opbrengst van de oliebollenactie is bekend: € 2285.

Het was een verschrikkelijk leuke, enerverende maar vooral gezellige dag. Een dag waarop het bestuur veel dorpelingen heeft kunnen spreken. Dit belooft veel goeds voor het komende jaar.

6 februari 2024

Gift €500,-

Een fantastische gift van €500,- ontvangen van kringloopwinkel De Kring! Dank jullie wel.

18 februari 2024

De eerste klusmiddag is een feit!

Zaterdag 18 februari was de eerste klusdag. We hebben een vliegende start gemaakt dankzij de inzet van een aantal geweldige vrijwilligers.
Check de foto’s hier.

21 februari 2024

Voorpaginanieuws

En weer staan we in de lokale krant Kijk Op Bodegraven-Reeuwijk. Maar nu zelfs op de voorpagina. Hopelijk levert het nog meer leden en klussers op, want die hebben we altijd hard nodig.

Dorpswinkel Op Dorp