Samen de barricade op!

Qua voorbereidingen hebben we alles goed op orde. Als we morgen voldoende geld zouden hebben, dan zou 1 mei de winkel open kunnen…..

We hebben via de ledengelden, de oliebollenactie, sponsoring en toezeggingen in natura ongeveer 1/3 van het benodigde geld binnen. Op dit moment hebben we behoefte aan snel een grotere som geld om verder te kunnen. Vanaf 2021 zijn wij in gesprek met de gemeente over het weer terugkrijgen van een winkel in ons dorp. Zij steunen ons initiatief, denken mee en helpen waar nodig en daar zijn we uiteraard dankbaar voor. Maar tot op heden is het ons niet gelukt om geld te krijgen om de winkel op te starten.

Afgelopen weken hebben we contact gezocht met alle fracties in onze gemeenteraad. We kregen adviezen en we zijn bij de meeste uitgenodigd om meer te vertellen tijdens hun vergadering. Maar aanstaande woensdag 6 maart zijn ze allemaal aanwezig in de raadsvergadering en hebben wij spreektijd gekregen om nog eens met zeer veel klem onder de aandacht te brengen dat de gemeente er niet om heen kan ons (flink) financieel te steunen.

Het was de nummer 1 wens van onze dorpsvisie en de gemeente heeft verklaard zich optimaal te willen inzetten om doelen van dorpsvisies te halen. Het wordt tijd dat ze dit omzetten in daden. Marjolein en Arun gaan een vurig pleidooi houden. Het is tot in de puntjes voorbereid.

We zetten de gemeenteraad het meest  op scherp als de hele tribune vol zit met aanhangers van onze dorpswinkel. Die al applaudisserend de punten van Marjolein en Arun versterken. Dat zal ons de meeste kans geven om geld binnen te halen. Het is nu of nooit. Financiële hulp van de gemeente is essentieel voor de opstart.

Doen jullie mee? Zal op 6 maart de tribune te klein zijn? Kunnen we er niet allemaal in? Wat zou dat geweldig zijn.

Tot ziens op 6 maart om 20:00 uur op de tribune in het gemeentehuis.

We rekenen op jullie.

Wil je wel komen, maar heb je geen vervoer? Of heb je nog plaats over in je auto? Mail naar inge@dorpswinkel-opdorp.nl. Dan regelen we dat we vertrekken vanaf de dorpswinkel en dat alle auto’s vol zitten.

  • Datum: Woensdag 6 maart
  • Tijd: 20:00 uur
  • Locatie: Gemeentehuis Bodegraven-Reeuwijk, Raadhuisplein 1, 2411BD, Bodegraven

Geplaatst

in

, ,

Tags:

Dorpswinkel Op Dorp